Alle activiteiten

Door Charlotte Matthijsse
Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Vroege vogelexcursie op eiland De Strengen bij Leiden

Het terrein bestaat uit gevarieerde moerasnatuur: riet, ruigte, struikgewas, bos en alle overgangen daartussen. Dit zorgt voor een grote soortenrijkdom. In 2014 t/m 2017 werden 45 soorten broedvogels vastgesteld, waaronder rietzanger, kleine karekiet, bosrietzanger, blauwborst, grasmus, zwartkop, tuinfluiter, koekoek, diverse eenden en de ijsvogel. Helaas laat de blauwborst sinds 2018 verstek gaan. De winterkoning is de talrijkste soort, gevolgd door de fitis. We gaan luisteren naar het ochtendkoor, als voor zonsopgang alle vogels in korte tijd beginnen met zingen. We zetten onze oren wijd open en proberen de soorten op geluid te onderscheiden. Dat hoeft echt niet meteen te lukken. En naarmate het lichter wordt, kunnen we meer gaan kijken.

Foto zwartkop: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Onderwerp

Vogelzang

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Broekpolder 1 Warmond (ZH)
Startpunt is de brug naar het eiland. Die ligt in de Broek- en Simontjespolder een eindje rechts van de molen en is alleen lopend of fietsend te bereiken. Parkeergelegenheid in de Leidse Merenwijk op ca 10 minuten lopen afstand. Let op! sommige navigatieprogramma's sturen u de Zijldijk op, die aan de verkeerde (oostelijke) kant van de Zijl ligt. Broekpolder 1, 2361 PA Warmond

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Zowel voor beginnende als ervaren vogelaars. Breng vooral een kijker mee. De excursieleiders hebben telescopen. Er zijn een paar leenkijkers beschikbaar; kunt u e-mailen of sms-en als u daarvan gebruik wilt maken? Draag waterdichte schoenen (vanwege het natte gras). En warme kleren, het is rond zonsopgang veel kouder dan je denkt. Honden kunnen niet mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving