Toon alle activiteiten

Door Marieke Berman
Excursieleider Vogelweek

Genieten van vroege-vogelkoor en de koekoek in Ypelo (bij Almelo)

Midden in mei vanaf zonsopgang op en top genieten van het grote koor van vogels dat vroeg in de ochtend om ’t hardste zingt? Wandel dan gezellig mee met deze excursie! Onder leiding van Marieke Berman, een jonge vogelaar die opgroeide in buurtschap Rectum-Ypelo, gaan we met elkaar genieten van de vogelrijkdom bij het Mokkelengoor, langs de Doorbraak en bij retentieplas Dakhorst. Marieke zal u tijdens de wandeling tips geven om verschillende vogels te herkennen in de kakofonie van geluiden en langsfladderende vogeltjes. We maken ook een grote kans op het horen en zien van de koekoek, de vogel van het jaar 2017! Na afloop bent u welkom om een kopje koffie of thee te drinken in het Akkerhus, kosten hiervan zijn €1,- per kopje en komen voor eigen rekening.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Genieten en herkennen van zangvogels en watervogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Ypeloschoolweg 2B Enter (Overste)
Verzamelen: Parkeerplaats Akkerhus, Ypelo - Vertrektijd wandeling: 5.00 u. Ypeloschoolweg 2B, 7468 RE Enter

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Tip: trek wandelschoenen aan, neem een flesje water en verrekijker mee. Hebt u geen verrekijker om mee te nemen? Laat het dan vooraf weten, Marieke probeert er dan eentje te regelen die u kunt lenen tijdens de excursie.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten