Alle activiteiten

Door Jordy Houkes
Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o.

Vogels van de Liendense Waard bij Batenburg

Een wandeling in het prachtige natuurgebied de Liendense Waard aan de Maas bij Batenburg. Het gebied is erg belangrijk voor trekvogels maar is ook van belang voor diverse broedvogels. Door de aanwezigheid van plas-dras gebieden en slikranden broeden er voor het binnenland bijzondere soorten. Met een beetje geluk zien we circa 40 soorten zoals ijsvogel, kluut, grutto, tureluur, kleine plevier, bergeend, roodborsttapuit en lepelaar.

Foto kluut: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o.

Onderwerp

Genieten en herkennen van trekvogels en broedvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Molendijk 17 Batenburg (GE)
Op deze locatie ligt een parkeerplaats onder aan de dijk bij een strandje. Dit is het startpunt en hier keren we ook weer terug. Het startpunt is dus niet bij de jachthaven! In de navigatie kan je het beste Kasteelse Allee 1, Batenburg invoeren.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De excursieleider heeft een telescoop bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers maar in principe voor iedereen geschikt.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving