Toon alle activiteiten

Door Camilla Dreef
Excursieleider Vogelweek

Met Camilla op zoek naar de koekoek in het Schinkelbos

Camilla Dreef is tv-bioloog, enthousiast vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. In de Nationale Vogelweek geeft ze op verschillende plekken in Nederland leuke vogelexcursies voor beginnende vogelliefhebbers. Deze excursie in het vogelrijke Schinkelbos ga je met Camilla op zoek naar de koekoek en de vele andere verrassende vogels van dit leuke natuurgebied. Omdat 2017 'Jaar van de Koekoek' is, hoopt Camilla de koekoek te vinden die ze hier elk jaar hoort en ziet. Maar uiteraard wordt ook van de vele andere vogels genoten. Camilla legt uit hoe je vogels kunt vinden en herkennen en met haar telescoop laat ze de vogels ook van heel dichtbij zien. Zelfs als we de wispelturige koekoek niet te zien krijgen, een heerlijke vogelochtend!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels en de koekoek

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Bosrandweg 35 Aalsmeer (NH)
Bosrandweg 35, 1432 CD Aalsmeer, er is parkeergelegenheid aanwezig

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Zorg voor goede wandelschoenen, waar mogelijk een verrekijker en wat te drinken. Je leert op deze excursie hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. Camilla heeft een telescoop bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving