Toon alle activiteiten

Door Donovan van Berkum
Excursieleider Vogelbescherming Vogelbescherming

Dunea Solleveld en zijn vogelgeheimen

De wandelexcursie vindt plaats in het mooie duingebied Dunea Solleveld en is alleen toegankelijk met een passe-partout kaart. Uw excursieleider heeft een ontheffing gekregen voor maximaal 12 personen per excursie dus let op dat u het juiste aantal personen opgeeft! Anders moet hij deelnemers teleurstellen en dat zou zonde zijn van uw reis. In het voorjaar is dit duingebied dé plek voor broedvogels, deze bevinden zich rond de grote infiltratieplas die noordelijk in het gebied ligt. De aalscholver is daar een vaak geziene gast. In de meer begroeide delen treft u andere broedvogels aan, zoals vink, roodborst, koolmees en twee spechtensoorten. Bovendien zijn in het open gebied veldleeuwerik, roodborsttapuit, nachtegaal en graspieper te vinden. Met wat geluk komen we ook verschillende soorten roofvogels tegen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

zangvogels en jonge aalscholvers

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Monsterseweg 162 Den Haag (ZH)
U kunt recht tegenover de woning aan de Monsterseweg de Bep Bakhuijsweg in rijden en op het pleintje parkeren.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Er is geen horeca-gelegenheid. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn. De excursie vindt plaats over smalle zanderige paden. Zorg voor lekkere wandelschoenen en wat lekkers voor onderweg zoals koffie en een broodje. Zorg ook dat je goed voorbereid ben op alle weersomstandigheden: aan de kust kan het hard waaien en koud zijn. Excursieleider heeft een telescoop bij zich en eventueel een leenkijker.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving