Alle activiteiten

Door Erik Mensonides
Sundry Moves wandelcoaching

100 vogelsoorten zoektocht in uiterwaarden bij Deventer

Een leuke vroege vogel-fietsexcursie in een gevarieerd gebied tussen Steenenkamer en slot Nijenbeek bij Voorst fietsen we langs de mooiste plekken in de uiterwaarden om zoveel mogelijk vogelsoorten te horen, zien en herkennen. We starten bij schemer, dan kunnen we de nachtegaal horen en ontwaakt het vogelrijk met een ochtendconcert. Kunnen we deze ochtend 100 vogelsoorten ontdekken? We zien de slaapplaats Veenoordskolk ontwaken, zit er nog een late wulp, brandgans of Canadese gans bij? De ijsvogels verplaatsen zich in de schemer vanaf de Bolwerksplas en op de Yperenplas komen veel eenden soorten bijeen. Bij de Dijkroute horen we de koekoek, boompieper, geelgors en de spechten. Trekken er mogelijk later op de ochtend bij mooi weer zwarte wouwen en een bruine kiekendief over? De jagende slechtvalk behoort tot de mogelijkheden. Kortom we maken er een inspirerende vogelochtend van.

Aanmelden

Details

Activiteit

Fietsexcursie

Organisatie

Sundry Moves coaching

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels en hun geluiden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Worp 1 Deventer (Overste)
We starten bij de veerstoep in het Worpplantsoen, Worp 1 Deventer naast het Stanton Ijsselhotel om 5.30 uur De auto kan hier gratis geparkeerd worden.

Duur

4.5 uur

Bijzonderheden

We zagen al eens de kleine bonte specht, gekraagde roodstaart, de Velduil veel boompiepers en alle weidevogelsoorten (incl. zomertaling, slobeend, waterpieper, ed). De lengte van de fietstocht is ongeveer 25 km en wordt afgewisseld met wandelingen. Zelf een fiets meenemen is uiteraard noodzakelijk. Verder graag goed schoeisel, warme waterafstotende kleding en verrekijker meenemen (er is een leenkijker aanwezig) Een eventuele vrijwillige bijdrage is welkom. De opbrengst gaat naar de Vogelbescherming. Deze excursie is geschikt voor zowel ervaren als onervaren vogelliefhebbers.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving