Toon alle activiteiten

Door M Alberts
Excursieleider Vogelweek Groninger Landschap

Vogelparadijs Breebaartpolder in Groningen

Ervaren vogelkenners zullen deze wandeling begeleiden. De deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de Zeedijk en via de Breebaartpolder terug naar de Reidehoeve. Op de Zeedijk gaan we langs de kwelder en hebben we uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren. In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de Breebaartpolder te observeren. De Reidehoeve is geopend voor een kopje koffie of thee en daar kun je ook een expositie bezoeken. Verder kun je de filmzaal en de uitkijkpost met telescoop voor een prachtig uitzicht over Polder Breebaart en de Dollard nog bezoeken. Kinderen onder begeleiding van ouders mogen mee, moeten goed kunnen wandelen. Honden meenemen, ook aangelijnd, niet toegestaan.

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Groninger Landschap

Onderwerp

Basisherkenning vogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Dallingeweersterweg 29 Termunten (GR)
Parkeerplaats bij Buitenplaats Dollard, 9947 TB Termunten

Duur

2 uur

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten