Toon alle activiteiten

Door marc westermann
Excursieleider Vogelweek Stroomhuis Neerijnen / Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe

Vogelexcursie in Rivierenland bij Ophemert

Op 13 mei organiseren de vogelwerkgroep IVN West-Betuwe en het Stroomhuis te Neerijnen tijdens de Nationale Vogelweek 2017 verschillende excursies in de Wetlands van de Waal en een vogelfilm avond. We zullen zangvogels horen zingen en weide-en watervogels zien. Tevens kun je met eigen ogen zien welke ingrepen in het landschap plaatsvinden in het kader van 'Ruimte voor de rivier'. Je kunt deelnemen aan alle activiteiten maar ook inschrijven voor één excursie. Deze excursie start in de Stiftse uiterwaard aan de Waal tussen Varik en Ophemert waar we om 12.30 uur vertrekken vanaf de parkeerplaats van het Dijkhuis. Rond 14:00 uur zijn we weer terug en is er tijd voor een hapje en drankje in het Dijkhuis. De excursie is gratis en wordt begeleid door ervaren vogelkenners. Laarzen, wandelschoenen, eventueel regenkleding en verrekijkers zelf meenemen, wij zorgen voor een telescoop om nog meer te kunnen zien. Zie ook de website van IVN-WestBetuwe.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe

Onderwerp

Zangvogels, weide-en watervogels ontdekken

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Waalbandijk 33 Ophemert (GE)
Parkeerplaats Dijkhuis, Waalbandijk 33, 4061 AK Ophemert Zie ook de website van IVN west-Betuwe

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Het landschap is in het kader van 'Ruimte voor de rivier' in opdracht van Rijkswaterstaat drastisch onder handen genomen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving