Toon alle activiteiten

Door Gerda van Kleef
Excursieleider Vogelweek Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude e.o.

Zangvogels van het Zaanse Rietveld bij Alphen a/d Rijn

Wandelexcursie door het vogelrijke Zaanse Rietveld bij Alphen aan den Rijn. Onderweg hopen we rietgors en rietzanger te horen in de rietkragen. Verder maken we kans op soorten als fitis, tjiftjaf, merel, koolmees et cetera. Op de slikveldjes misschien broedende kluten en kleine plevieren en op de plasjes diverse eendensoorten en andere watervogels. Met andere woorden: het Zaanse Rietveld biedt op een klein oppervlak veel verschillende biotopen. En dus kans op veel verschillende vogelsoorten tijdens deze leuke vogelkijkwandeling van zo'n twee uur.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude e.o.

Onderwerp

zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Rietveldsepad 5 Alphen aan den Rijn (ZH)
De start is op de parkeerplaats direct na de afslag van de N11 aan de linkerkant van het Rietveldsepad in Alphen aan den Rijn.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Het kan drassig zijn. Trek voor de zekerheid goed en waterdicht schoeisel aan. Een verrekijker verhoogt het plezier in vogels kijken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving