Toon alle activiteiten

Door Chris-Jan van der Heijden
Medewerker Vogelbescherming Nederland Vogelbescherming Nederland

Op zoek naar de koekoek in natuurparel De Bruuk bij Groesbeek

2017 is het Jaar van de Koekoek. Veel mensen hebben deze illustere vogel wel eens gehoord, maar nog nooit gezien. Ga daarom mee op deze ontspannen vogelexcursie gericht op beginnende vogelkijkers in het kleine maar vogelrijke natuurgebied De Bruuk tussen Groesbeek en het Duitse Reichswald. Met bijna altijd koekoeken, talloze andere vogelsoorten en vlinders. We maken hier een relaxte wandeling van zo'n 2,5 tot 3 uur met veel stops om vogels goed te bekijken en leren herkennen. We maken kans op leuke soorten als grote gele kwikstaart, boompieper, goudvink, havik, boomvalk, grauwe vliegenvanger, tuinfluiter, roodborsttapuit, putter, appelvink, spotvogel, sprinkhaanzanger, rietgors, spechten en dus natuurlijk de koekoek. Hopelijk zien we ook ringslangen die in het zonnetje liggen op te warmen. We eindigen de wandeling op een heuvel met uitzicht op De Bruuk. Dit punt staat erom bekend dat koekoeken soms op ooghoogte langs komen zweven. Ook hebben we hier kans op fraai overtrekkende roofvogels, raven en andere verrassingen. Voor een beginnende vogelaar zullen er tijdens deze excursie veel nieuwe soorten te ontdekken zijn.

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels en speciale aandacht voor de koekoek

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Ashorst 24 Groesbeek (GE)
Voor de ingang van de Bruuk aan de Ashorst zijn enkele parkeerplaatsen. Daar verzamelen we. Vul in je autonavigatie Ashorst 24, Groesbeek in, 100 meter verderop is de parkeerplaats. Precieze coördinaten van het startpunt zijn: lat 51.76385267, lng 5.95983088

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Je leert hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. De twee excursieleiders hebben een telescoop bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede waterdichte wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren. De Bruuk is op zondagochtend met openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Het ligt op 14 km fietsen van station Nijmegen. Een kilometer verderop in het dorpje de Horst zijn Horecagelegenheden. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten