Toon alle activiteiten

Door Jaap Hijmans
Vogelbescherming

Nico de Haan in het Dordrechts Museum

Een exclusieve lezing over de vogels van Schouman en nu

Nico de Haan is verteller van vogelverhalen. Als geen ander weet hij mensen te boeien en mee te nemen in zijn enthousiasme voor vogels.

Speciaal voor leden geeft Nico deze lezing rond de bijzondere tentoonstelling 'Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur' in het Dordrechts Museum.
Na de lezing heeft u uiteraard gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken, waarbij Nico bij een aantal schilderijen een toelichting zal geven.

Voor de lezing op zondag 9 april is een exclusieve groep leden uitgenodigd.
Kunt u deze dag niet? Op zaterdag 13 mei geeft Nico in het kader van de Nationale Vogelweek nog een tweetal lezingen over de 'vogels van Schouman en nu'.
(andere activiteiten van Vogelbescherming rond deze tentoonstelling)

Over de tentoonstelling
‘Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur ’ is vanaf 19 februari te zien in het Dordrechts Museum. In deze grote tentoonstelling van de 18de-eeuwse schilder uit Dordrecht staat de weergave van dieren en planten centraal.
Schouman (1710-1792) behoort tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van de ‘Zilveren Eeuw’. Als dierenschilder is hij internationaal bekend en befaamd om zijn aquarellen van ‘in- en uitlandsche’ vogels, zoogdieren en planten, en zijn vogelbehangsels. Uniek is zijn kamerschildering uit Huis ten Bosch die éénmalig buiten het paleis te zien zal zijn.

Als lid van Vogelbescherming ontvangt u €4,50 euro korting op de entreeprijs van het museum. Vergeet dus niet om uw lidmaatschapspasje mee te nemen!

'Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur’
Dordrechts Museum
19 februari 2017 t/m 17 september 2017

Meer informatie over de tentoonstelling

Aanmelden

Details

Activiteit

Lezingen

Onderwerp

Lezing Nico de Haan over Vogels van Schouman en nu

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Aanvang: 13.00 uur

Kosten

€ 3,00 per persoon
De toegangsprijs van 3 euro is exclusief entreekosten van het museum (MJK geldig). Wel inbegrepen is een kop koffie of thee bij ontvangst.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving