Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

De heide en vennen van de Kampina

Misschien wel één van de mooiste gebieden van Nederland? De Kampina, met zijn authentieke riviertjes, beken, bossen, vennen en heide. Fabelachtig mooi en zeker rond juni. Duizenden vlinders en libellen, waaronder ook redelijk zeldzame die te zien zijn in dit natuurgebied met karakter. Maar natuurlijk trekken die vogels aan die er rijkelijk hun kostje vinden. Zoals boomvalk, boomleeuwerik en veldleeuwerik, die elkaar de loef afsteken in hun gezang op de open heide. Een prachtig spektakel, wat je niet zou willen missen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Symbiosche tussen bloemen, insecten en vogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Brinksdijk Boxtel (NB)
Parkeerplaats is op het kruispunt van de Koevoorsteweg en Brinksedijk. Vlak na de drempels van het wildrooster, waar ook een informatiebord van Natuurmomumenten is geplaatst. De dichtstbijzijnde horeca, is een Pannenkoekhuis op ongeveer 1 kilometer afstand.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Het is een lange tocht, maar zeker de moeite waard. Daar het een nat heidegebied is, is het wel aan te bevelen om hoge waterdichte wandelschoen te hebben, of kaplaarzen. Tegen die tijd zullen we u op de hoogte houden of laarzen noodzaak zijn

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving