Alle activiteiten

Door Tom Storcken

Hompesche Molenplas en omstreken bij Stevensweert

Het gebied Molenplas bij de Hompesche Molen is gevormd door zand- en grindafgravingen en is een aantal jaren geleden teruggegeven aan de natuur. Vrijgrazende Galloway-runderen en Konikpaarden houden het landschap rondom de plas open.
De Hompesche Windmolen (koren- en oliemolen) dateert uit 1722 en is in 2016 gerestaureerd. De wandeling zal voor een deel rondom de plas gaan en voor een deel vanaf de molen richting de Maas.
Te verwachten vogels langs en in het water o.a.: bergeend, blauwe reiger, brandgans, grote zilverreiger, kievit, nijlgans en fuut.

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Watervogels, overwinteraars

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Bilt 1 Stevensweert (LI)
Startpunt is de parkeerplaats van de Hompesche Molen te Stevensweert.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Trek goede en waterdichte wandelschoenen aan, een verrekijker verhoogt het plezier in vogels kijken en neem desgewenst een fototoestel meenemen. Uw excursieleider neemt een telescoop mee waar u doorheen kunt kijken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving