Toon alle activiteiten

Door Louis Boersma
Excursieleider Vogelweek IVN Waterland

Vroege vogels in het Purmerbos

Het is de Nationale Vogelweek en de IVN gidsen gaan deze zondag extra vroeg op pad in het natuurlijk deel van het Purmerbos. De ontwakende natuur, de dauw op het gras en terwijl de meeste mensen nog slapen gaan wij op zoek naar andere vroege vogels. Vogels kijken en vogels beluisteren met onze ogen én oren. In het natuurdeel van het Purmerbos vinden we een klein deel productiebos, een groot deel natuurbos, waterpartijen en moeras. Door deze diversiteit aan biotopen vinden ook vele soorten vogels hier een plek voor voedsel, voortplanting en veiligheid. Welke vogel zit op welke plek, welke vogels zingen, hoe kunnen we de soorten vogels onderscheiden? Op al deze vragen gaan we proberen tijdens de wandeling een antwoord te geven en een begin te maken met een paar vogels te herkennen in het grote vogelzangkoor. Juist door de diversiteit is deze wandeling geschikt voor jeugd, de beginnende én de meer ervaren vogelaar.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Waterland

Onderwerp

basisherkenning en vogelgeluiden

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Westerweg 12 Purmerend (NH)
Parkeerplaats de Es

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

De wandeling gaat deels door vochtig terrein. We raden laarzen of hoge waterdichte schoenen aan en vergeet niet een verrekijker mee te nemen. De gidsen nemen een telescoop mee.

Kosten

kosten € 2,50; kinderen en IVN leden/donateurs gratis.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving