Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Overwinteraars op de Deeneplaat

Wanneer ik dit schrijf heersen tropische temperaturen en staat er te weinig water in de rivier. Hoe de winter zal worden weten wij allen al lang niet meer. Maar dan toch maar iets plannen want ook de vogels zullen routinematig nog wel deze kant op komen. We gaan op sjouw op de Deeneplaat en polder De Hoge Hof en bekijken een stukje nieuwe natuur dankzij het project 'Ruimte voor de rivier' en een stuk ouderwetse Biesbosch. Hoe lang zijn we onderweg? Nou, laten we zeggen een dagdeel, misschien... Welke vogels? Als het water weer hoog mocht staan zijn er geen vogels van slikveldjes. Als het vriest (wat is dat ook alweer?) zijn de watervogels wieberen. Maar wat dan wel? Ik denk eerst aan blijvers als grote zilver en Cetti's zanger, de zeearend en alle denkbare eenden en natuurlijk dat keine zaadetende spul. Maar wellicht zijn er ook al brilduikers, de grote én kleine zaagbek (nonnetje), de pijlstaart en de kollen. Ouderwets genieten ! En dan nog wat ander los gerei: een slechtvalk, een wolk putters en een blauwe kiek. Ga mee en we laten ons verrassen.  

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Nieuwe en oude natuur

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Tomtom: Spieringsluis 7, Werkendam of 4251 MR 7. Opgelet: Wilt U de pont Dordrecht - Kop van 't Land nemen check dan even vooraf op hun website wat de afvaarttijden zijn.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor (aanstormende) natuurvorsers met brede interesse. Goede waterdichte wandelschoenen vereist, evenals kleding voor mogelijk barre omstandigheden, dan wel voor zomerse warmte. Wat proviand voor onderweg en een redelijke conditie zijn een pre. Een verrekijker is wenselijk. Een telescoop is al aanwezig. Dixie's zijn heel dun gezaaid in de Biesbosch, bosjes daarentegen zijn er zat.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten