Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider

Overwinteraars in de Brabantse Biesbosch

Wij vogelliefhebbers zijn natuurlijk dol op die grote verrassing. Nou op de Deeneplaat moet dat kunnen. Om te beginnen, geen idee wat de route zal zijn. Een stukje nieuwe natuur dankzij het project 'Ruimte voor de rivieren' en een stuk ouderwetse Biesbosch. Hoe lang zijn we onderweg? Nou, laten we zeggen een dagdeel, misschien... Welke vogels? Als het water hoog staat zijn er geen vogels van slikveldjes. Als het vriest zijn de watervogels wieberen. Maar wat dan wel? Ik denk eerst aan de blijvers als grote ziver en Cetti's zanger, zeearend en alle denkbare eenden en natuurlijk dat keine zaadetende spul. Maar nu in de winter zijn er ook de brilduikers, de grote én kleine zaagbek (nonnetje) en de pijlstaart en kollen. En dan nog wat los gerei: een slechtvalk, een wolk putters en een blauwe kiek. Ga mee en we laten ons verrassen.  

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming

Onderwerp

Nieuwe en oude natuur

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Tomtom: Spieringsluis 7, Werkendam of 4251 MR 7. Opgelet: De pont vanaf Kop van 't Land vaart nog niet zo vroeg !

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor natuurliefhebbers met brede interesse. Goede waterdichte wandelschoenen vereist, evenals kleding voor mogelijk barre omstandigheden. Wat proviand voor onderweg en een redelijke conditie. Een verrekijker is wenselijk. Een telescoop is al aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten