Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider/Stadsvogeladviseur

Overwinteraars in de Biesbosch

Als vogelliefhebber ben ik gek op onzekerheid. Nooit weten wat er gaat komen en hopen op die grote verrassing. Iets voor u? Dan vooral meegaan! Om te beginnen, geen idee wat de route zal zijn. Ja, wel op de Deeneplaat in de Brabantse Biesbosch. Een stukje nieuwe natuur en een stuk ouderwetse Biesbosch. Hoe lang? Nou, laten we zeggen een dagdeel, misschien... Welke vogels? Als het water hoog staat zijn er weinig steltlopers. Als het vriest geen watervogels. Maar wat dan wel? Tijdens een eerder rondje waren er veel zilverreigers, een roerdomp en alle denkbare eenden. Heel veel brilduikers, grote, middelste én kleine zaagbek (nonnetje). En dan nog wat los gerei: een slechtvalk, een wolk putters en een blauwe kiek. En o ja; twee zeearenden en een koolmees. Ga mee en we laten ons verrassen.  

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Nieuwe en oude natuur

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Tomtom: Spieringsluis 7, Werkendam of 4251 MR 7. Opgelet: De pont vanaf Kop van 't Land vaart nog niet zo vroeg !

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende vogelliefhebber. Goede waterdichte wandelschoenen vereist, evenals kleding voor mogelijk barre omstandigheden. Wat proviand voor onderweg en een redelijke conditie. Een verrekijker is wenselijk en een telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten