Navigatie overslaan
Alle activiteiten
Rien van der Steen / Fred van Diem

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Overwinteraars op de Deeneplaat

Wanneer ik dit schrijf heersen tropische temperaturen en staat er te weinig water in de rivier. Hoe de winter zal worden weten we (allen) al lang niet meer. Maar dan toch maar iets plannen want ook de vogels zullen routinematig nog wel deze kant op komen. We bekijken een stukje nieuwe natuur dankzij het project 'Ruimte voor de rivieren' en een stuk ouderwetse Biesbosch. Hoe lang zijn we onderweg? Nou, laten we zeggen een dagdeel, misschien... Welke vogels? Als het water weer hoog mocht staan zijn er geen vogels van slikveldjes. Als het vriest (wat is dat ook alweer?) zijn de watervogels wieberen. Maar wat dan wel? Ik denk eerst aan blijvers als grote zilver en Cetti's zanger, de zeearend en alle denkbare eenden en natuurlijk dat keine zaadetende spul. Maar wellicht zijn er ook al de brilduikers, de grote én kleine zaagbek (nonnetje), de pijlstaart en kollen. Ouderwets genieten ! En dan nog wat los gerei: een slechtvalk, een wolk putters en een blauwe kiek. Ga mee en we laten ons verrassen.  

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming

Onderwerp

Nieuwe en oude natuur

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Tomtom: Spieringsluis 7, Werkendam of 4251 MR 7. Opgelet: De pont vanaf Kop van 't Land vaart in 't weekend nog niet zo vroeg !

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor natuurliefhebbers met brede interesse. Goede waterdichte wandelschoenen vereist, evenals kleding voor mogelijk barre omstandigheden, dan wel voor zomerse warmte. Wat proviand voor onderweg en een redelijke conditie zijn een pre. Een verrekijker is wenselijk. Een telescoop is al aanwezig. Dixie's zijn heel dun gezaaid in de Biesbosch, bosjes daarentegen zijn er zat.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten