Alle activiteiten

Door Marcel Boer
VBN NM VBWZ

VAAREXCURSIE - De geheimen van de vogeltrek

Miljarden vogels beginnen in de nazomer aan een tocht vol gevaren naar hun winterverblijven rond de Noordzee of in Spanje en Afrika. Waarom trekken vogels? Slechts een op de vijf eerstejaars vogels overleeft en komt in het voorjaar terug. Hoe kunnen ze duizenden kilometers overbruggen? Tijdens de excursie legt onze gids uit hoe vogels een metamorfose ondergaan van vreetmachine naar vliegmachine en andere interessante wetenswaardigheden over de grote trekroutes naar het westen en het zuiden.

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

vogeltrek

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Veerdijk 97A Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer.
Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten.
Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van
de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

- Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
- Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
- Neem zo mogelijk een verrekijker mee, u kunt desgewenst bij de Poelboerderij ook een verrekijker lenen.
Leden van Vogelbescherming die niet op deze dag kunnen of wanneer deze excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas tegen gereduceerd tarief aan excursies uit het programma van de Poelboerderij deelnemen; zie www.poelboerderij.nl

Kosten

€ 10,00 per persoon
Inclusief consumptie na afloop. Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen. Normaal tarief; 12 Euro per excursie pp, incl. consumptie na afloop. Kinderen 3 Euro. VBN-leden ; 10 Euro per excursie pp. incl. consumptie na afloop. Kinderen 3 Euro. VBN-leden, die niet op deze data kunnen of wanneer is volgeboekt kunnen op vertoon van hun VBN-pas tegen gereduceerd tarief deelnemen aan excursies uit het reguliere programma van de Poelboerderij; zie www.bezoekerscentrumpoelboederij.nl.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving