Navigatie overslaan
Alle activiteiten

VAAREXCURSIE - Doortrekkers en overwinteraars

In november en december is er nog steeds kans op doortrekkende vogels afkomstig uit Noordoost Europa wanneer daar de vorst invalt. Maar in deze tijd zijn al veel andere vogels uit Noordoost Europa aanwezig die hier overwinteren. We maken o.a. kans op Smienten, Wulpen, Watersnippen, Goudplevieren, Kieviten, Futen, Meeuwen-, Eenden- en Ganzensoorten. Maar ook op Blauwe Reiger, Grote Zilverreiger, Slechtvalk, Blauwe Kiekendief, Buizerd en Torenvalk. 

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Roofvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Veerdijk 97A Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer.
Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten.
Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van
de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Tips

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
  • Neem zo mogelijk een verrekijker mee.
  • De excursie thema’s zijn gebaseerd op thema’s uit het boek “Vogelfamilies van Nederland” en het boek ” Wat maakt vogels zo interessant”. Vogelfamilies van Nederland beschrijft de verwantschap en familiekenmerken van 62 vogelfamilies en hun 264 individuele leden. In “Wat maakt vogels zo interessant” zijn in vogelvlucht bijzondere biologische en ecologische aspecten over vogels samengevat. Hoe zijn vogels ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Hoe komen ze aan al die mooie kleuren en waartoe dienen ze? Kunnen vogels ruiken? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Hoe doen ze het? En hoe vaak? Het wat, hoe en waarom over o.a. vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt. Dit boek is voor euro 17,95 en “Vogelfamilies” is voor euro 27,95 verkrijgbaar tijdens de excursie, de webshop van de Vogelbescherming en de boekhandel. .
Voor kinderen is deze vaartocht minder geschikt omdat ze dan 2 uur lang op een plaats moeten stil zitten.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen. Voor kleine kinderen is deze vaartocht minder geschikt omdat ze dan 2 uur lang op hun plaats moeten stil zitten. De boot is geschikt voor een beperkt aantal rolstoelhouders, daarom opgeven bij boeking. Mensen die niet op deze data kunnen of wanneer een excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun VBN-pas deelnemen aan excursies uit het reguliere programma van de Poelboerderij tegen het vriendentarief van € 15. Normaal tarief € 17,50. www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving