Toon alle activiteiten

Door Marcel Boer
Excursieleider Vogelbescherming

VAAREXCURSIE - Kunnen vogels ruiken? Hoe slim zijn ze? Hoe oud worden ze?

Vogels kunnen heel goed zien. Maar kunnen ze ook goed ruiken? Zintuigen en gedrag van vogels vertonen grote overeenkomsten met die van zoogdier en mens. Over de vogels die we deze excursie tegenkomen vertelt de gids of ze wel of niet kunnen ruiken en hoe goed ze kunnen zien en horen. Maar ook hoe oud ze worden, over hun sociale gedrag, emoties en individueel karakter. Vogels vertonen grote overeenkomsten met zoogdier en mens. Maar hoe intelligent zijn vogels? Hebben ze zelf bewustzijn en herkennen ze zichzelf? Een thema-excursie over gedrag, intelligentie, emoties en karaktertrekjes.

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

zintuigen van vogels, intelligentie en karakters

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Veerdijk 106 Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van
de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

- Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
- Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
- Neem zo mogelijk een verrekijker mee, u kunt desgewenst bij de Poelboerderij ook een verrekijker lenen.
Leden van Vogelbescherming die niet op deze dag kunnen of wanneer deze excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas tegen gereduceerd tarief aan excursies uit het programma van de Poelboerderij deelnemen; zie www.poelboerderij.nl

Kosten

€ 10,00 per persoon
Inclusief consumptie na afloop. Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving