Toon alle activiteiten

Door Marcel Boer
Excursieleider Vogelbescherming

VAAREXCURSIE - Halve eenden, krakeenden en soepeenden

Halve eenden, krakeenden en soepeenden. Al deze eendensoorten bestaan echt! U kunt ze samen met nog meer eendensoorten zien tijdens een vaarexcursie in het Wormer- en Jisperveld. Onze gids vertelt vooral wetenswaardigheden over eenden, maar natuurlijk ook over de andere vogels, die we in het veld in de winter kunnen tegenkomen zoals grote zilverreiger, slechtvalk, buizerd, blauwe kiekendief, torenvalk, wulp, watersnip, goudplevier, kievit, fuut, meeuwen- en ganzensoorten.
Halverwege de vaartocht brengen we een bezoek aan de kleinste droogmakerij van Nederland “De Schaalsmeer” met een molensloot vol watervogels.

NB: bij extreem winterweer, sneeuw en ijs gaat deze excursie niet door! Neemt u bij twijfel een dag van tevoren contact op met het bezoekerscentrum de Poelboerderij op telefoonnummer 075-6219100.

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

eenden, ganzen en wintergasten

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

N514 Wormer (NH)
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van
de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen. Neem zo mogelijk een verrekijker mee, u kunt desgewenst bij de Poelboerderij ook een verrekijker lenen. Leden van Vogelbescherming die niet op deze dag kunnen of wanneer deze excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas tegen gereduceerd tarief aan excursies uit het programma van de Poelboerderij deelnemen; zie www.poelboerderij.nl

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving