Toon alle activiteiten

Door Frank Heilmann
Excursieleider Vogelbescherming

Wintervogels in de uiterwaarden

Met de auto wordt een gedeelte van de westoever van de IJssel tussen Welsum en Zutphen bezocht. Om het aantal auto's te beperken is het de bedoeling dat tijdens de excursie deelnemers met elkaar zullen meerijden. In het kader van het plan Ruimte voor de Rivieren zijn de afgelopen jaren de uiterwaarden van de IJssel aangepast. Hiermee zijn, naast de al bestaande kolken en plassen, nog meer interessante plekken ontstaan voor watervogels en steltlopers: kolgans, brandgans, grauwe gans, diverse duik-en zwemeenden, kievit en wulp. Met wat geluk een slechtvalk. Bij wat meer winterse temperaturen ook nonnetje en grote zaagbek. De nadruk bij deze excursie ligt op het zien van watervogels.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Onderwerp

Ganzen, eenden

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Worp 2 Deventer (Overste)
Parkeerplaats bij het vertrekpunt van de veerpont.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Warme en winddichte kleding nodig. Er zijn 2 telescopen aanwezig. Het doorgaan van de excursie is afhankelijk van de waterstand van de IJssel en de weersomstandigheden. Uiterlijk de avond van te voren wordt een bevestiging per email van doorgaan of afgelasting gestuurd.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten