Toon alle activiteiten

Door Maria Lauran
WetlandWacht

Amerongse Bovenpolder en Amerongse Bos

De Amerongse Bovenpolders zijn een waardevol Natura 2000 gebied, waar 's winters en 's zomers talrijke watervogels te zien zijn. 's Winters vooral eenden, ganzen en reigers. 's Zomers steltlopers, lepelaars, kievitten, eenden, en roofvogels. In het Amerongse Bos vinden talrijke bosvogels nestgelegenheid: spechten, vinken, mezen, vliegenvangers, boomklevers en -kruipers komen we zeker tegen op onze tochten. We lopen in een rustig tempo door het excursiegebied en staan op markante punten stil om het gebied goed af te kunnen speuren. Halverwege drinken we koffie in een horecagelegenheid. Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Water- en bosvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Rijksstraatweg 3 Leersum (UT)
Theehuis Il Sogno, Rijksstraatweg 3 te Leersum

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Gezien de niveauverschillen en de deels (vaak) modderige paden zijn de tochten niet geschikt voor minder validen. Laarzen of hoge stevige schoenen worden zeker aangeraden. Honden mogen (aangelijnd) mee. Een verrekijker haalt de vogels dichterbij en verhoogt het plezier in vogelen. De excursies zijn geschikt voor beginnende vogelaars, maar uiteraard zijn ervaren vogelaars ook van harte welkom.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving