Toon alle activiteiten

Vroege voorjaar in de Algarve

In het vroege voorjaar is de Algarve een prima plek om een week lekker te vogelen. Dit gebied in het zuiden van Portugal herbergt verschillende biotopen met de bijbehorende soorten. Langs de kust liggen verschillende grote lagunes waaronder het beroemde Ria Formosa. Hier vinden we onder andere veel steltlopers en reigers, maar ook specialiteiten zoals de Audoinsmeeuw en Purperkoet.

Logo Inezia Tours

We verblijven in een hotel in het midden van de Algarve en alle goede vogelgebieden liggen op een afstand van 10 tot 50 minuten van ons hotel. In de tuin van ons hotel kunnen we onder andere al genieten van soorten als Europese Kanarie, Blauwe Ekster en Klein Zwartkop.

Naast de diverse lagunes aan de kust zullen we een dagexcursie maken naar het steppe gebied Castro Verde. Dit gebied is van internationale betekenis als broedgebied voor zowel Grote als Kleine Trap. Ook vinden we hier soorten als Spaanse Keizerarend, Zwartbuikzandhoen en Grijze Wouw.

En uiteraard bezoeken we de meest Zuidwestelijke punt van het Europese vaste land, Cabo de San Vicente. Een plek met prachtige rotsformaties en een goed uitzicht op zee waar we diverse zeevogels kunnen verwachten waaronder veel Jan van Genten.

Duur

8 dagen

Vertrek

dinsdag 27 maart 2018

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten