Toon alle activiteiten

Door Rien Jans
Excursieleider Vogelbescherming Vogelbescherming Nederland

Stevige polderwandeling

De polder Arkemheen is een begrip onder vogelaars: het is een prachtig, ongerept natuurgebied. In november zijn de wintergasten weer in het land, terug uit het hoge noorden waar ze hebben gebroed. Zowel op het water van het Nijkerkernauw als op de glaslanden van de polder kunnen we deze vogels verwachten. Op het Nijkerkernauw zijn dan vaak ook brilduikers, nonnetjes (foto) en zaagbekken te vinden. En met wat geluk krijg je nog een vliegshow van goudplevieren te zien. Kleine zwanen zijn ook vaak aanwezig.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Stevig stappen door de polder

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Zeedijk 6 Nijkerk (GE)
Parkeerplaats bij stoomgemaal Hertog Reijnout

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Deze wandeling is 8 kilometer (!) en voert over verharde weg. Onderweg is geen beschutting of sanitair, dus zorg voor goede wandelschoenen en warme en/of water/winddichte kleding! Stoomgemaal Hertog Reijnout is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Verzamelplaats is de parkeerplaats bij het stoomgemaal. De gids zorgt voor een telescoop, maar neem zelf een verrkekijker mee. Op een kilometer van het startpunt is horeca te vinden.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving