Toon alle activiteiten

Door Ko Katsman
Excursieleider Vogelbescherming

Vogeltrek langs de Wassenaarse kust

Oktober vogeltrekmaand! Bij langdurige oostenwind worden de vogels die het warme zuiden opzoeken naar de kust gestuwd. Met een beetje geluk zien we over de duinen en langs het strand grote groepen vogels trekken. Graspiepers, koperwieken, goudhaantjes en vele andere zangvogels horen tot de mogelijkheden. Op het strand en boven zee zien we allerlei soorten meeuwen en wellicht een enkele zeehond. Met een beetje geluk zien we ook nog ganzen en steltlopers boven zee. Er is een kans dat het heel rustig is en we niet zo veel zien, omdat de omstandigheden voor vogeltrek op dat moment niet gunstig zijn. Dan maken we in ieder geval een mooie wandeling over strand en duin.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

vogeltrek

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Wassenaarseslag 30 Wassenaar (ZH)
Parkeerplaats de Kuil aan de Wassenaarseslag kost € 2,50

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Goede wandelschoenen zijn aan te raden en een verrekijker verhoogt het plezier in vogelen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving