Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wintervogels in de Amsterdamse Waterleidingduinen

De winter is ingetreden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Maar door de grote variatie aan biotopen zijn er nog veel vogels te vinden. In het water duiken kuif- en tafeleenden, dodaars en fuut naar voedsel. Misschien zijn de eerste grote zaagbekken teruggekeerd en dobberen op het water wilde zwanen. Wilde eenden en krakeenden zijn na hun rui in de herfst weer op kleur en goed van elkaar te onderscheiden. In de bossen horen en zien we verschillende mezensoorten. Staartmeesjes trekken in groepjes, misschien met goudhaantjes door de bomen. Kramsvogels en koperwieken foerageren op de duindoorns en wellicht zien we roofvogels als sperwer, buizerd, havik en torenvalk. Maar het zijn niet alleen vogels die we tegenkomen. Een ontmoeting met groepen damherten is bijna een zekerheid. Voor een afwisselende excursie in de winter zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen zeer aan te bevelen.

Foto staartmees: Peter Meininger

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Basisherkenning wintervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

1e Leijweg 9 Vogelenzang (NH)
De oase 1e Leijweg 2 2114BH Vogelenzang

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Wandelschoenen en een verrekijker verhogen het plezier in vogelen. Een entreekaartje voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost € 1,50 en een parkeerkaart € 2,00. Er kan alleen met een pinpas betaald worden bij de automaat. Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving