Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Wandelexcursie door Oostvoornes duin

De duinen van Oostvoorne zijn geweldig mooi, met bossen, natte duinvalleien en strand. Medio oktober is een uitstekende tijd in het duingebied van Oostvoorne om bijzondere vogelsoorten te zien, zoals grote lijster, kramsvogels en misschien wel een sperwergrasmus. De vogels gebruiken dit duingebied om met zijn talrijke bessen om op te vetten voor hun tocht naar het zuiden. Ook zijn er vaak leuke steltlopers aan het strand te zien. Met wat geluk zitten er nog geoorde futen, wintertalingen en tafeleenden in het duinvennetje. Dit duinven herbergt ook een grote aalscholverkolonie. Mede door het fraaie en afwisselende landschap zal deelname aan deze excursie u zeker goed bevallen. Afhankelijk van wat we allemaal gaan zien, duurt deze excursie tussen 2,5 en 3 uur.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Trekvogels en wintergasten

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Duinstraat 12A Rockanje (ZH)
We verzamelen op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum Tenellaplas aan de Duinweg in Oostvoorne.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Het is een “must” om een verrekijker mee te nemen, om zo beter te kunnen genieten van de vogels die op de plas zitten of overvliegen langs de kust. Het is aanbevolen om kaplaarzen mee te nemen, omdat bij nat weer het behoorlijk modderig kan zijn in de natte duinvallei. Goede wandelschoenen zijn altijd aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat we Schotse Hooglanders tegen kunnen komen, deze begrazen het gebied. We nemen zelf wat vogelgidsen mee, maar als u zelf er ook één heeft neem die gerust mee en verwonder u over het aantal soorten dat u kunt zien. Na afloop kunt u koffie drinken in het bezoekerscentrum Tenellaplas en tevens is hier een toilet aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving