Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

De prachtige vogels van de Kwade Hoek

Weer of geen weer, het landschap in het duingebied en op zandplaat van de Kwade Hoek is altijd een fascinerend spektakel. Het is een geweldig mooi gebied, met natte duinvalleien, strand en modderige zandplaten. Medio november is het een prachtige tijd om in de Kwade Hoek bijzondere vogelsoorten zoals bv bokje, watersnip, slechtvalk en de altijd leuke drieteenstrandlopers te bewonderen. En als de winter in Scandinavië vroeg is begonnen, zijn strandleeuweriken en sneeuwgorzen ook mogelijk waar te nemen. Met wat geluk zien we bij eb zeehonden op de zandplaat liggen. Juist door het bijzonder mooie en afwisselende landschap vol van kleuren, waar de wind vrij spel heeft op de stuifduinen, is deze excursie zeker de moeite waard.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Wad- en duinvogels in de winter

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Middelduinpad Goedereede (ZH)
We verzamelen op de parkeerplaats in buurtgemeenschap Oostdijk (gemeente Goedereede) in de haakse bocht naar links van “Het Plaatje”en de “Oostdijkseweg”, gezien komend vanaf Stellendam en vervolgens Havenhoofd.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Het is een “must” om een verrekijker mee te nemen, om zo beter te kunnen genieten van de vogels die overvliegen langs de kust, die op de zandplaten zitten of verborgen tussen het gras van de stuifduinen. Trek hoge en goede waterdichte wandelschoenen aan, of anders kaplaarzen. Omdat het best een pittige tocht kan zijn, raden we af om een telescoop mee te nemen. Wel adviseren we om een vogelgids mee te nemen, wanneer u die heeft. Zelf nemen we ook wel wat vogelkaarten mee. Afhankelijk van het tij, kan de plaat flink modderig zijn en waaien doet het er altijd, dus kleedt u daar op. Er is op locatie geen toilet of restaurant aanwezig. Ook al klinkt het u misschien als een survivaltocht, wees gerust, dat valt ook wel weer mee. Laat u hierdoor niet weerhouden, het is een zeer bijzonder gebied en een geweldige ervaring om te struinen door de Kwade Hoek.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving