Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Zeevogels en steltlopers bij Brouwersdam

De Brouwersdam is al jaren bekend bij vogelminnend Nederland. Maar bent u iemand die pas begonnen is, of iemand die zijn horizon wil verbreden naar zeevogels in de winter voor de Nederlandse kust, dan is de Brouwersdam de ideale plek om vogels te kijken. Vanaf december is het een prachtige tijd om op de Brouwersdam bijzondere vogelsoorten zoals zeekoeten, diverse duikers, eiders of misschien zelfs een ijseend te zien. En met wat geluk zijn soorten als grote jager en jan-van-gent niet uitgesloten. Bij de spuisluis zijn altijd wel steltlopers als scholekster, steenlopers en paarse strandlopers te zien. Ook zeehonden zie je hier regelmatig. Kortom een bijzonder fascinerende vogelwereld die hier te bewonderen is. Vogels die je elders niet veel zal zien. Een goede kijker en/of telescoop is wel een must.

In verband met de barre weersomstandigheden van zaterdag 14 januari is deze excursie in overleg met de deelnemers verzet naar zaterdag 21 januari 2017. Had u zich opgegeven voor de excursie van 14 januari? Excursieleider Ron Leeuwis neemt contact met u op.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vogels langs de Brouwersdam

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Brouwersdam 22 Ouddorp (ZH)
Parkeerplaats aan de Noordzee zijde van de Brouwersdam. Vanaf de N57 gaat u bij de stoplichten bij Port Zeelande, richting Noordzeestrand. Over de dijk wanneer u beneden komt, links en dan bij het laatste duin aan de rechterzijde parkeren.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Zoals gezegd, het is een “must” om een verrekijker mee te nemen en/of telescoop, om te kunnen genieten van de vogels die vliegen of zwemmen voor de kust. Hou rekening met het weer. Er kan een snijdend koude wind staan, ook al lijkt het in het binnenland best wel lekker weer. Daarom adviseren we u om u warm te kleden. Ook raden we aan om een vogelgids mee te nemen, wanneer u die heeft. Wij nemen we zelf ook vogelgidsen mee en een telescoop, zodat iedereen van die prachtige vogels kan genieten. Er is op de locatie geen toilet of restaurant aanwezig, maar wel in een nabij gelegen strandtent of Port Zeelande, waar ook koffie te krijgen is na afloop. Deze excursie is voor zowel de doorgewinterde vogelliefhebber, als voor de minder ervaren vogelaar een aanrader.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving