Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Eenden en duikers in de Biesbosch

Wie kent de Brabantse Biesbosch niet? Een geweldig mooi gebied dat de laatste drie jaar behoorlijk onder handen is genomen en uitgebreid. Begin november is altijd de tijd in de Biesbosch om de eerste wintergasten te gaan waarnemen. Grote aantallen eenden en duikers die zich verzamelen in de plassen en op de rivieren, maar ook allerlei vreemde snuiters die er zomaar even komen rusten. Je verbaast je er telkens weer over welke soorten nog te zien zijn of juist al te zien zijn. Kortom er is genoeg te zien en te beleven. Deze excursie duurt (een beetje afhankelijk van wat we allemaal gaan zien) tussen de 2,5 en 3 uur.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Trekvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

De Hilweg 2 Werkendam (NB)
We verzamelen op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum 'Brabantse Biesbosch' aan de Hilweg in Werkendam.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Het is een “must” om een verrekijker mee te nemen, om zo beter te kunnen genieten van de vogels op de plas of die overvliegen. Het is aan te bevelen om kaplaarzen of waterdichte wandelschoenen mee te nemen, omdat het bij nat weer behoorlijk modderig kan zijn. De excursieleiders zullen zelf vogelgidsen meenemen, maar als u zelf er ook één heeft neem die gerust mee en verwonder u over het aantal soorten dat u kunt zien. Na afloop kunt u koffie drinken in het bezoekerscentrum en tevens is hier een toilet aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving