Toon alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider Vogelbescherming

Excursie Loevestein

Het is een paar jaar ingewikkeld toeven geweest rond Loevestein. Ruimte voor de rivier moet er komen, met voor de natuur mooie vooruitzichten. De werkzaamheden zijn nu zo ver gevorderd dat we er wel weer terecht kunnen. Nu zijn er ook nieuwe mogelijkheden om te vogelen. We gaan struinen. Struinen langs de rivier, in de ooibosjes en vooral tussen de ruigtekruiden. Vandaag, als ik dit schrijf, waren ze met velen, de vogeltjes. Ik noem maar wat: buizerd, bruine kiek, havik en torenvalk. Oeverloper, witgat, bontjes en heel veel kieviten. Grote - en kleine zilverreiger en veel watervogels. Maar vogeltjes kunnen vliegen, dus ook wegvliegen. Zij die blijven zijn zeker de putters, groenlingen en kneutjes. Komt dat zien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Struinen in Munnikenland

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Schouwendijk Poederoijen (GE)
Parkeren bij Slot Loevestein. Vanaf de weg Zaltbommel-Nieuwendijk (de N322) bij Poederoijen de bruine bordjes Loevestein volgen.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Een tochtje voor de beginnende vogelaar. Helaas i.v.m.de terreinomstandigheden is deze excursie niet geschikt voor minder validen en niet geschikt om de hond mee te nemen. Water- en distelvaste schoenen en en verrekijker zijn aanbevolen en uiteraard iets voor de inwendige mens. Extra info? Zie de website www.slotloevestein.nl

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving