Toon alle activiteiten

Door Andre Prins
Excursieleider Vogelbescherming

IJmuiden, strand en Zuid-Pier

Zin om lekker uit te waaien en tegelijkertijd te genieten van talrijke vogels? Ga mee op zaterdag 22 en 29 oktober!
Langs de zee scharrelen drieteenstrandlopers hun kostje bij elkaar. Altijd weer een prachtig gezicht om die pluizenbolletjes aan het werk te zien. Talrijke meeuwen vliegen langs en rusten uit op het strand. Het is een ware uitdaging ze op naam te brengen en de leeftijd te bepalen. Via de Zuid-Pier lopen we een klein stukje de zee in. Hier zullen we steenlopers, paarse strandlopers en oeverpiepers aantreffen.
Afhankelijk van weersomstandigheden en wind kan ook de najaarstrek nog krentjes opleveren als jan-van-gent, drieteenmeeuw, alk en zeekoet.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Kust- en zeevogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Promenade IJmuiden (NH)
We verzamelen bij de hoofdingang van het Holiday Inn IJmuiden aan de kant van de parkeerplaats / het Kennemermeer (let op: dus niet aan de kant van de jachthaven!).

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De excursie is zowel geschikt voor beginnende- en ervaren vogelaars. De excursie is minder geschikt voor minder validen, aangezien een deel over het strand zal gaan. Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. Zorg voor warme kleding en dicht schoeisel. Het vertrekpunt is bereikbaar door in IJmuiden de borden Sea Port Marina / Holiday Inn te volgen. Het vertrekpunt bevindt zich in een betaald parkeren zone. U kunt gratis parkeren in het industrieterrein voorafgaand aan de parkeerplaats. Vanaf de Westonstraat is het circa 10-15 minuten lopen naar het vertrekpunt van de excursie.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving