Alle activiteiten

Door Ellen en Hans Willemsen

Voorjaarswandeling op Tiengemeten

Op het eiland Tiengemeten broedt in het voorjaar o.a. de blauwborst. In de ruigte en rietvelden (Wildernis) gaan we op zoek naar dit vogeltje met zijn felblauwe borst. Maar 't is natuurlijk niet zeker dat we hem zien. Dat hangt af van 't weer in de voorafgaande weken. 't Kan te koud zijn, zoals in 't voorjaar van 2013. Toen hebben we de blauwborst niet gezien, maar in 2018 jubelde hij volop. Daarnaast hopen we de overige watervogels van Tiengemeten te zien, zoals wintertaling, watersnip, kuifeend, bergeend. De tocht zal inclusief de lunchonderbreking op de rietheuvel ongeveer 5 uur duren.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vogels van Tiengemeten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Nieuwendijk 1 Zuid-Beijerland (ZH)
Parkeerplaats bij de pont (Zuid-Beijerland)

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

- Tiengemeten is alleen per openbaar vervoer bereikbaar op maandag t/m vrijdag (buurtbus 711 van Connexxion). De pont vertrekt exact om 10.00 uur; we nemen de pont van 15.10 uur of 16.10 terug.
- De pontprijs is thans voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 6,00; kinderen 2 t/m 12 jaar € 4,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas € 2,00 reductie op het pontkaartje.
- Goede schoenen (eventueel laarzen na langdurige regenval).
- Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. De gidsen nemen een telescoop mee, waardoor door iedereen gekeken mag worden.
- VERGEET NIET EEN LUNCHPAKKET MEE TE NEMEN.
- Denk ook aan: warme, waterdichte kleding, eventueel muggenmelk.
- Honden zijn niet toegestaan.
- emailadres gids: hjv.willemsen@gmail.com

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving