Alle activiteiten

Door Ellen en Hans Willemsen

Struinen op Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten is een waar vogelparadijs. Het eiland, dat 1050 ha groot is, heeft 3 sferen, t.w. Weemoed, Weelde en Wildernis. Tijdens de wandeling door en langs Weelde, die 3 tot 4 uur duurt, zullen we veel weide-, moeras- en watervogels zien, waaronder vele eendensoorten, steltlopers, maar de kans is groot dat we ook roofvogels zien.
Natuurlijk zullen we ook de Schotse Hooglanders zien. Kortom, het zal een wandeling worden om te genieten van de vogels en de natuur.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Vogels van Tiengemeten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Nieuwendijk 1 Zuid-Beijerland (ZH)
Parkeerplaats bij de pont (Zuid-Beijerland)

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

- Tiengemeten is alleen per openbaar vervoer bereikbaar op maandag t/m vrijdag (buurtbus 711 van Connexxion). De pont vertrekt exact om 10.00 uur.
- De pontprijs is thans voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 6,00; kinderen 2 t/m 12 jaar € 4,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas € 2,00 reductie op het pontkaartje.
- Goede schoenen (eventueel laarzen na langdurige regenval).
- Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. De gidsen nemen een telescoop mee, waardoor door iedereen gekeken mag worden.
- VERGEET NIET EEN LUNCHPAKKET MEE TE NEMEN.
- Anti-muggenmelk kan nodig zijn.
- Honden zijn niet toegestaan.
- (voor contact met de gids: hjv.willemsen@gmail.com)

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving