Alle activiteiten

Door Ellen en Hans Willemsen

Snert en vogels van Tiengemeten

Tiengemeten is een waar vogelparadijs. Tijdens de wandeling langs het moerasgebied (Weelde) zullen we veel watervogels zien, waaronder eendensoorten, zilverreigers, maar misschien ook de zeearend of de slechtvalk.
Iedereen die van vogels houdt en zin heeft in een winterse wandeling met halverwege een lekkere kop snert met roggebrood en spek, kan meewandelen. Het koffie/snertgeld à € 9,00 dient u van te voren aan de gids te betalen; dit doen we op de vaste wal waar u tevens uw pontkaartje moet kopen. Na aankomst op het eiland gaan we eerst een kopje koffie of thee drinken. Om ongeveer 10.30 uur zullen we vertrekken voor de wandeling.
Tijdens de wandeling zal de gids u ook vertellen over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het eiland Tiengemeten. De tocht zal inclusief de koffie- en snertonderbreking ongeveer 5 uur duren.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vogels van Tiengemeten

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Nieuwendijk 1 Zuid-Beijerland (ZH)
Parkeerplaats bij de pont (Zuid-Beijerland)

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

- Tiengemeten is alleen per openbaar vervoer bereikbaar op maandag t/m vrijdag (buurtbus 711 van Connexxion). De pont vertrekt exact om 10.00 uur; we nemen de pont van 15.10 uur terug.
- De pontprijs is thans voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 6,00; kinderen 2 t/m 12 jaar € 4,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas € 2,00 reductie op het pontkaartje. De pontprijs is niet inbegrepen.
- Goede schoenen (eventueel laarzen na langdurige regenval).
- Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. De gidsen nemen een telescoop mee, waardoor door iedereen gekeken mag worden.
- Denk aan warme, waterdichte kleding. De consumpties in de Herberg tijdens de snert zijn voor eigen rekening.
- Honden zijn niet toegestaan.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving