Toon alle activiteiten

Vogel-werkweekend op Texel

Samen met leden van Vogelbescherming en Natuurmonumenten kunt u actief meehelpen met het jaarlijkse onderhoud van de schelpenbanken in natuurgebied Utopia op Texel. Hierdoor kunnen de kluten, sterns, plevieren en andere steltlopers er komend voorjaar weer broeden.

Logo Vogelbescherming en Natuurmonumenten

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 november knappen we onder leiding van de boswachter de schelpenbankjes op. Tussendoor is er tijd om uit te waaien, vogels te kijken, en ’s avonds zijn er lezingen over ‘Utopia’, het werk van Natuurmonumenten en Vogelbescherming. We eten en overnachten in het vermaarde kusthotel Prins Hendrik. Kortom, een uniek, gezellig, informatief, actief en nuttig vogelweekend.

Boeking
Boekingen voor dit werkweekend lopen via hotel Prins Hendrik onder vermelding van ‘Werkweekend Utopia 11-13 november’. Vermeld hierbij uw lidmaatschapsnummer. Deelname aan de werkzaamheden is alleen mogelijk in combinatie met een boeking bij Hotel Prins Hendrik.

Meer werkweekenden
In februari 2017 organiseert Natuurmonumenten een tweede werkweekend op Texel. Dit keer in samenwerking met Stayokay Texel. Meer informatie hierover vindt u t.z.t. op de website van Natuurmonumenten.

Programma
Het programma is weersafhankelijk en kan daarom afwijken van het programma zoals hieronder beschreven. Natuurmonumenten zorgt uiteraard altijd voor een leuk en afwisselend programma. De boswachter presenteert op vrijdagavond het definitieve programma.

Vrijdag 11 november Vanaf 15.00 uur inchecken en een welkomstdrankje in de bar. Daarna vanaf 18.00 uur genieten van een luxe 3-gangendiner in het restaurant van Hotel Prins Hendrik. Om 20.00 uur staat de boswachter van Natuurmonumenten klaar om iedereen welkom te heten en meer te vertellen over de werkzaamheden en het programma van het weekend. Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp is aanwezig om een prachtige presentatie te geven over vogels op Texel. Texel is het vogeleiland bij uitstek dus er valt veel te laten zien.

Zaterdag 12 november Na het uitgebreide ontbijtbuffet komen de boswachters iedereen op halen voor een dag aan de slag in de natuur. Ook op het programma: een excursie op de Schorren (kwelder aan de oostkant van het eiland) waar tegelijkertijd een vuilruimactie plaat vindt. Rond 16.00 uur ronden we het werk af en kan iedereen terug naar Hotel Prins Hendrik om bij te komen en te genieten van een diner. Daarna zal Vogelbescherming een lezing verzorgen.

Zondag 13 november Na het ontbijtbuffet is het tijd om nog even aan de slag te gaan! Er wordt gewerkt tot ongeveer 12:30 uur. Daarna staat er een lunch klaar in Hotel Prins Hendrik. De boswachters eten een hapje mee en gezamenlijk wordt het weekend afgesloten. Laat uw bagage gerust nog even achter in Hotel Prins Hendrik of kies boek nog een nachtje bij als u zondagmiddag na de lunch nog wat leuks wilt gaan doen op Texel voordat u de boot weer pakt naar ‘vaste wal’.

Over Utopia
In 2010/11 is het natuurgebied Utopia aangelegd (28 ha). De inrichting van dit gebied is speciaal gericht op steltlopers en sterns, zowel om te foerageren, te rusten als om te broeden. Lees meer over Utopia

Duur

3 dagen

Vertrek

vrijdag 11 november 2016

Reisorganisatie

Vogelbescherming en Natuurmonumenten

Ga naar de website

Toon alle activiteiten