Toon alle activiteiten

Costa Rica: Topbestemming

Costa Rica is één van de weinige landen ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zo veel vogelsoorten voorkomen. Met 878 soorten bevat Costa Rica ongeveer 10% van alle vogelsoorten terwijl het oppervlakte van 51 000 km2 slechts 0.01 % is van de totale wereldoppervlakte.

Logo Inezia Tours

Naast 7 soorten die alleen in Costa Rica voorkomen – waarvan 3 op Cocos Island – deelt het samen met het westelijke deel van buurland Panama daarnaast nog ruim zestig semi-endemen.
Bergen tot bijna 4000 m, twee grillige kustlijnen en alles wat daartussen ligt, zorgen voor een enorme diversiteit aan leefgebieden van droog tropisch bos tot natte regenwouden en van droge steppes tot mangroves. Deze ongekende diversiteit in het landschap wordt als voornaamste reden aangehaald voor de extreem hoge diversiteit die niet alleen bij vogels, maar ook bij andere flora en fauna terug te vinden is. Tijdens deze vogelreis laten we zoveel mogelijk van de mooiste natuurgebieden van Costa Rica aan bod komen, mijden we de toeristisch drukste plekken en maken wij gebruik van rustig gelegen ecolodges, midden in de natuur, zodat we rechtstreeks vanuit onze kamer in alle rust kunnen genieten van de spectaculaire flora en fauna van Costa Rica.

Duur

16 dagen

Vertrek

woensdag 22 februari 2017

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten