Toon alle activiteiten

Door Henk de Joode
Excursieleider Vogelweek

Amsterdamse Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen komen we veel biotopen tegen. Loof- en naaldbos in herfsttinten, natte en droge duinvalleien, kanalen en plassen. We kunnen dan ook veel verschillende soorten vogels aantreffen. In de bossen allerlei mezensoorten, spechten en lijsters. Uit het hoge noorden zijn de eerste kramsvogels en koperwieken teruggekeerd die zich te goed doen aan de bessen van de duindoorn. Roofvogels als buizerd, havik en sperwer jagen op de vermoeide trekvogels. Langs de oevers van de kanalen zien we een oeverloper en tureluur. En dan zijn er natuurlijk ook nog de onverwachte ontmoetingen met bijvoorbeeld een beflijster. Voor wie van vogels, bos en duin in de herfst wil genieten is deze excursie een aanrader.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vogels in de herfst

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

1e Leijweg 2 Vogelenzang (NH)
De Oase, Eerste Leijweg 2, 2114 BH Vogelenzang

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Wandelschoenen en een verrekijker verhogen het plezier in vogelen. Een entreekaartje voor de Amsterdamse Waterleidingduinen kost € 1,50 en een parkeerkaart € 2,00. Er kan alleen met een pinpas betaald worden bij de automaat.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving