Toon alle activiteiten

Door Ellen en Hans Willemsen
Excursieleider Vogelbescherming

Rondje Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten, 1050 ha groot, is een waar vogelparadijs. In september verzamelen 'onze' broedvogels zich voor de trek naar het zuiden. Na een broedseizoen overwinteren deze vogels in Afrika. Tiengemeten is een plek waar de vogels in september opvetten voor hun lange reis. In september bereiken ook de eerste steltlopers ons land vanuit de toendra's van Noord-Scandinavië en Groenland. Nederland is het tankstation tussen broedgebied en overwinteringsgebied. Tijdens de wandeling zullen we weide-, moeras- en watervogels zien, waaronder diverse eendensoorten, steltlopers. Met een beetje geluk zien we ook leuke roofvogelsoorten. Deze excursie wordt speciaal georganiseerd voor mensen die met de Waterbus komen. U kunt mee op 14 óf 17 september 2016.

Deelname aan deze excursie is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Vogelbescherming Nederland. De excursie wordt gegeven door vrijwillige gidsen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Met de waterbus naar Haringvliet

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Duur

3 uur

Bijzonderheden

  • Trek goede schoenen en beschermende kleding (tegen zon, kou of regen) aan. Na langdurige regenval adviseren wij laarzen.
  • Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. De gidsen nemen een telescoop mee, waar iedereen doorheen mag kijken.
  • Deze excursie is exclusief lunch en drinken.
  • Anti-muggenmelk is noodzakelijk.
  • Honden zijn niet toegestaan.

Let op! Boek uw bootticket separaat via www.waterbus.nl/droomfonds16. Leden van Vogelbescherming krijgen korting op de bootkaartjes. Zie ook de website van de Waterbus voor actuele vaarinformatie.

Tiengemeten is behalve per Waterbus alleen met openbaar vervoer bereikbaar op maandag t/m vrijdag (buurtbus 711 van Arriva). De pont vanaf  Nieuwendijk vertrekt ieder uur vanaf 10.00 uur. De terugvaart vanaf Tiengemeten naar Nieuwendijk is tien minuten later. Vaartijden onder voorbehoud, controleer de website van Natuurmonumenten voor vertrektijden en prijzen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving