Alle activiteiten

Easy Birding ledenreis naar Gambia

Bij deze easy birding-reis van BirdingBreaks.nl en Vogelbescherming draait het om leren herkennen en vooral genieten van de spectaculaire Afrikaanse vogels. Maar ook om de bescherming van vogels! Een deel van de reissom gaat namelijk rechtstreeks naar de bescherming van Vogels in Afrika. Tijdens deze reis maakt u kennis met ons beschermingsprogramma voor vogels in West-Afrika en kunt u zelf ervaren waar we het allemaal voor doen.

Logo BirdingBreaks

Gambia is een perfect land voor een eerste kennismaking met Afrikaanse vogels. Het is zeer vogelrijk, vogels zijn vaak gemakkelijk te zien en de reisafstanden zijn klein. Daardoor zijn er in korte tijd heel veel fraaie vogelsoorten te zien. Vaak met spectaculaire kleuren en gedrag. Tijdens de reis van 2016 werden maar liefst 275 vogelsoorten gezien.

Het 11-daagse reisprogramma biedt u naast dagelijkse excursies naar leuke vogelgebieden ook een enkele interessante lezingen. Tijdens de excursies is er veel tijd voor uitleg, fotograferen en vogels kijken. Deze reis is zeer geschikt voor beginnende vogelaars en natuurliefhebbers die nog geen ervaring hebben met vogel- en natuurreizen, maar biedt ook ervaren vogelaars de kans op fraaie nieuwe soorten en het maken van prachtige vogelfoto’s.

De reis wordt begeleid Jack Folkers.
Lees ook het blog over de zeer geslaagde easy-birding-reis Gambia van 2016.

Met uw deelname steunt u ook nog eens ons beschermingswerk, want Vogelbescherming deelt mee in de opbrengst van deze reis!

‘Easy birding’
De deelnemers aan eerdere ledenrezen naar Gambia waren zeer enthousiast.
“Ik heb op de eerste dag al meer vogels gezien dan in de rest van mijn leven” en “Het easy birding concept beviel zeer” waren opmerkingen in de evaluatie. Het was geen soortenjacht, maar er werd ruim de tijd genomen om van vogels en zeker ook van het land te genieten. “Ik heb de reis als heel bijzonder ervaren en heb heel veel plezier gehad. En ik ben om voor easy birding!”

Duur

11 dagen

Vertrek

vrijdag 6 december 2019

Reisorganisatie

BirdingBreaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten