Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Door Esther Christenhuis
Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

De weidevogels van beheergebied De Kroon

Op zondagochtend 15 mei is er een wandeling naar weidevogelbeheergebied ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk.
De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Om de verwachtingen vooraf duidelijk te hebben: na 1,5 km lopen komen we bij de kopse kant uit van het beheergebied. Omdat het nu broedseizoen is, kunnen we het land niet in, dat zou de vogels te veel verstoren. Vanaf de kade kunnen we over de wetering naar het weiland kijken waar we een plasdrasgebied hebben aangelegd voor de weidevogels. We hopen daar grutto’s, kieviten, tureluurs en evt. pleviertjes te zien fourageren. 

Waar en wanneer? 
We vertrekken om 09.30 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst.
Heen en terug lopen we dezelfde route. 
We verwachten rond 11.00 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

foto grutto: Jan Buys

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

Onderwerp

Genieten en herkennen van weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Waterliniedok 1 Nieuwegein (UT)
Het verzamelpunt is het parkeerterrein naast Hajé. Dit is bij Streektransferium Linielanding in Nieuwegein. De verzamellocatie is het parkeerterrein bij de Linielanding, adres: Waterliniedok 1, Nieuwegein. Het verzamelpunt is per fiets en auto bereikbaar. Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door. Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 - Nieuwegein. https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/3050483796/haje-linielanding

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Trek stevige schoenen aan. Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
In verband met het lopen over een klompenpad is de tocht niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving