Toon alle activiteiten

Door Esther Christenhuis
Excursieleider Vogelweek Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

Excursie naar weidevogelbeheergebied ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk

Op zondagochtend 22 mei organiseert het bestuur van de Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk een excursie naar ‘De Kroon’. De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. Vorig jaar is er voor het beheer een stichting opgericht en het terrein is verpacht aan een lokale boer die volgens afspraken die gunstig zijn voor de weidevogels het beheer uitvoert. Kom samen met ons -vanaf de rand van het weiland- kijken naar weidevogels als grutto, kievit en tureluur. We hopen dat het weer en de vogels een beetje meewerken, daarnaast is er genoeg te vertellen over het beheer dat de Stichting op het weiland uitvoert samen met de boer: laat maaien, een kruidenrijke grasvegetatie en veel nattigheid in het vroege voorjaar. Waar en wanneer? We vertrekken om 10.00 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is ongeveer 20 tot 30 minuten wandelen over de Kaaidijk, stevig schoeisel is gewenst! De verzamellocatie is het parkeerterrein bij De Linielanding, adres: Waterliniedok 1, Nieuwegein. Het verzamelpunt is per auto en fiets bereikbaar. Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 - Nieuwegein. http://www.utrechtyourway.nl/event/streektransferium-linielanding Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door. We verwachten rond 12.00 uur weer terug te zijn bij de Linielanding. Voor wie? Voor alle weidevogelvrijwilligers van Houten, voor inwoners uit Tull en ’t Waal, Schalkwijk en Houten en overige belangstellenden. We zullen u informeren als de excursie door weersomstandigheden onverhoopt niet doorgaat.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

Onderwerp

weidevogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Waterliniedok 1 Nieuwegein (UT)
Het verzamelpunt is het parkeerterrein naast Hajé. Dit is bij Streektransferium Linielanding aan Waterliniedok 1, Nieuwegein.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Het is 20-30 minuten wandelen, trek stevige schoenen aan.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving