Toon alle activiteiten

Door Esther Christenhuis
Excursieleider Vogelweek Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

De prachtige weidevogels van beheergebied De Kroon

Op zondagochtend 20 mei is er een weidevogel-excursie naar ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk. De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Kom samen met ons –vanaf de rand van het weiland - kijken naar grutto’s, kieviten en tureluurs! We hopen dat deze ochtend het weer en de vogels een beetje meewerken, daarnaast is er genoeg te vertellen over het beheer dat de stichting op het weiland uitvoert in samenspraak met de boer: laat in het jaar maaien en zorgen voor een kruidenrijke grasvegetatie en veel nattigheid in het vroege voorjaar. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit beheer. 

Waar en wanneer? 
We vertrekken om 10.00 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst. We verwachten rond 11.30 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk

Onderwerp

Genieten en herkennen van weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Waterliniedok 1 Nieuwegein (UT)
Het verzamelpunt is het parkeerterrein naast Hajé. Dit is bij Streektransferium Linielanding in Nieuwegein. De verzamellocatie is het parkeerterrein bij de Linielanding, adres: Waterliniedok 1, Nieuwegein. Het verzamelpunt is per fiets en auto bereikbaar. Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door. Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 - Nieuwegein. https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/3050483796/haje-linielanding

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Trek stevige schoenen aan. Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving