Toon alle activiteiten

Door Lisette heikoop
Excursieleider Vogelweek

Nachtegalen en andere nachtbrakers van Nationaal Park Weerribben

'Hoe later op de avond, des te schoner het volk'. Dat geldt ook voor vogelzang in de Weerribben! We beginnen de excursie bij vogelkijktoren 'Wetering-Oost'. Daar hebben we een prachtig uitzicht op oeverzwaluwen die zich klaarmaken voor de nacht. Met enig geluk spotten we een geoorde fuut met zijn gouden oorpluimpjes of bijzondere eenden! Een telescoop is aanwezig. Als de zon is ondergegaan vertrekken we per auto naar het nabijgelegen Kooibomenpad bij Nederland. Daar wacht ons een heus avondconcert van rietvogels, met wellicht de jubelende nachtegaal, een mekkerende hemelgeit (watersnip, zie foto) of een hoempende roemdomp. Halverwege de excursie is er thee om warm te blijven.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Op zoek naar bijzondere moerasvogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Ingenieur Luteijnweg Scheerwolde (Overste)
Verzamelen bij de kruising Koningin Julianaweg - Ingenieur Luteijnweg in Wetering. Onderaan de uitkijktoren zijn enkele parkeerplaatsen.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Op de vogelkijktoren is geen beschutting. Warme, winddichte kleding is aanbevolen. Er zijn 2 verrekijkers en vogelboeken aanwezig. De excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage is mogelijk.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten