Toon alle activiteiten

Door Erik Mensonides
Excursieleider Vogelweek Sundry Moves coaching

Zwaluwen van de IJssel bij Deventer

Voor kinderen en ouders die zwaluwen willen leren herkennen! We fietsen langs de nestplaatsen en fourageerplekken van de huis, boeren, oever en gierzwaluw, om ze op gepaste afstand te herkennen. Wat maakt ze zo bijzonder en komen we onderweg nog meer tegen? Wist je bijvoorbeeld dat de Nestwand van de Oeverzwaluwen door de hoge Ijssel erg beschadigd is en de vogels nu 180 nestgaten hebben gegraven , wat een spektakel om ze te zien en horen, het krioelt ervan..Misschien zien we de IJsvogel, Slechtvalk, Patrijzen of horen we de Koekoek.

Aanmelden

Details

Activiteit

Fietsexcursie

Organisatie

Sundry Moves Coaching

Onderwerp

Zwaluwen: We gaan langs de IJssel 4 soorten observeren, wat maakt ze zo leuk en wat komen we nog meer tegen?

Doelgroep

Kinderen

Startpunt

Rembrandtkade 195 Deventer (Overste)
Verzamelen op de parkeerplaats van de Roei en Zeilvereniging Daventria, gelegen naast de passantenhaven Rembrandtkade 197, 7412 Hl Deventer

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Fiets meenemen en als je een verrekijker hebt graag ook! Let op het weer, evt. Regenkleding, en laarzen, het is maximaal 5 km heen en 5 km terug. Graag ouder mee voor medebegeleiding bij jonge kinderen, als iemand een telescoop heeft is deze zeer welkom!!, Evt vrijwillige bijdrage gaat naar vogelbescherming Nederland

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving