Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Workshop digiscoping

Genieten van vogels en natuur kan natuurlijk met een verrekijker maar nog spannender wordt het met een telescoop. Door de enorme vergrotingsfactor kunt u de vogels en andere dieren van dichtbij zien en genieten van hun unieke gedrag in het landschap. En hoe prachtig is het om ook te kunnen vastleggen wat u door de telescoop observeert? Fotograferen of filmen door uw optische instrument wordt dan ook steeds populairder. Het team digiscoping van de winkel van Vogelbescherming helpt u graag met tips en trucs zodat u ook zelf kunt gaan digiscopen. Gedurende het hele jaar organiseren wij daarom workshops voor iedereen die meer wilt halen uit zijn/ haar telescoop.

Programma workshop

Onze workshop richt zich op de beginners die zich willen oriënteren op de diverse mogelijkheden van natuur- en vogelfotografie. Tijdens de workshop wordt u in deel I  bijgepraat over de optische kwaliteiten en eigenschappen van uw telescoop in combinatie met uw camera of smartphone. Ondersteund door een PowerPoint presentatie. Ook leggen we u uit welke mogelijkheden er zijn om te gaan digiscopen, welke apparatuur u daarvoor nodig heeft en welke voor- en nadelen er bestaan t.o.v. 'gewone' fotografie.

Na het theoretische deel kunt u genieten van een lunch met broodjes, koffie en thee.

Deel II van de workshop staat in het teken van de praktijk: samen oefenen en kijken of u het geleerde zelf kunt uitvoeren. Uiteraard met de ondersteuning van de begeleider(s).

09.30 – 10.00  Inloop en kennismaking met koffie en thee

10.00 – 12.00   Deel I: theorie gedeelte

12.00 – 12.30   Lunch

12.30 – 14.00   Deel II: praktijkgedeelte

14.00   Einde

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Wat neemt u mee?

Voor deze cursus hoeft u niet perse in het bezit te zijn van een telescoop of fototoestel. U kunt bij ons gebruik maken van de diverse telescopen en adapters uit onze winkel en testtuin.

Aanmelden

Details

Activiteit

Workshop

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Fotograferen met smartphone en telescoop

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Boulevard 12 Zeist (UT)
Vogelbescherming Nederland, Boulevard 12, 3707 BM Zeist. Bereikbaarheid

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Wij beschikken over een groot aantal telescopen, adapters en fotoapparatuur die u tijdens de cursus kunt gebruiken.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 65,00 inclusief BTW. Dat is inclusief lunch en eventueel gebruik van een leentelescoop. Deze kosten kunt u in de winkel aan de kassa voldoen (PIN of contant).

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving