Toon alle activiteiten

Door Ad Kolen
Excursieleider Vogelweek Vogelwerkgroep KNNV

Vroege vogelwandeling Oude Warande-bossen Tilburg

In de Nationale Vogelweek 2016 organiseert de Vogelwerkgroep KNNV Tilburg een mooie vroege vogelwandeling in de bossen van de Oude Warande. Met ervaren vogelkenners gaat u op pad om de bosvogels te ontdekken en natuurlijk ook de vogelssoorten die aan de randen en op de open plekken leven. Naast de vogels bekijken zullen we ze vooral horen. ”Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is”, met andere woorden iedere vogel is aan zijn eigen liedje te kennen. De gidsen zullen u wijzen op de zang van boomkruiper, boomklever, tjiftjaf, fitis, verschillende soorten mezen en vele andere vogelsoorten zoals het roodborstje. Samen luisteren en de verschillen herkennen is genieten op deze rustige zondagochtend. Vogelzang is prachtig voor het menselijk oor maar toch vooral bedoeld om andere vogels van dezelfde soort aan te zetten tot broeden. En vooral ook om soortgenoten te laten weten dat dit gebied, dit vrouwtje, al bezet is! Het zijn dan ook voornamelijk de mannetjes die zingen. Iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep KNNV Tilburg

Onderwerp

Vroege vogelwandeling

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Zwartvenseweg 55D Tilburg (NB)
Oude Warande; Vertrek vanaf het parkeerterrein aan de Zwartvenseweg bij de Spoorlijn Breda-Tilburg.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Warme kleding (’s morgens vroeg kan het nog fris zijn) en een verrekijker zullen het kijkgenot verhogen. Er zijn meerdere gidsen aanwezig, dus er wordt gewandeld in kleine groepjes.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving