Toon alle activiteiten

Door Lex Burgel
Excursieleider Vogelbescherming IVN regio Leiden

Voorjaarsvogels in natuurgebied Lentevreugd bij Wassenaar

Wandelexcursie tussen duin en polder. Op zoek naar vogels van rietvelden en binnenduin. Lentevreugd is een voormalig stuk bollengrond dat is prachtig is omgevormd in 100 ha natuur met kwelgrasland, sloten en poelen. Er zijn in de loop der tijd al meer dan 100 vogelsoorten ontdekt. Mogelijke vogelsoorten die we op deze ochtendwandeling tegenkomen zijn o.a: waterral, kneu, graspieper, rietzanger, rietgors, roodborsttapuit en sprinkhaanzanger. In het Jaar van de Kievit hopen we natuurlijk dat deze soort hier ook broedt en zich mooi laat zien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN regio Leiden

Onderwerp

Vogels van rietvelden en binnenduin

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Katwijkseweg 19 Wassenaar (ZH)
Ingang Lentevreugd naast bollenbedrijf Overdevest Katwijkseweg 19a 2242 PB Wassenaar

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Gewenst: stevige waterdichte schoenen, warme kleding, kijker. Telescoop aanwezig. Deze excursie is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde vogelkenners.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving