Toon alle activiteiten

Door José Escher
Excursieleider Vogelweek Vogelwacht Uden

Vogels kijken in De Maashorst met Vogelwacht Uden

Onder leiding van deskundige gidsen kan iedereen ontdekken hoe ongelofelijk rijk de Maashorst is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. Deze twee tot drie uur durende wandeling start ’s morgens om 9.00 uur. Het doel van deze wandeling is om zelf de vogels te ontdekken en te horen. De verwachting is om zo’n veertig verschillende vogelsoorten te kunnen spotten, waaronder zang- en roofvogels, spechten en misschien wel de zeldzame grauwe klauwier. Ervaren gidsen van Vogelwacht Uden wijzen de wandelaars op de verschillende kenmerken. Er zijn meerdere gidsen aanwezig, dus we wandelen in kleine groepjes.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwacht Uden

Onderwerp

Vogels horen en zien met ervaren gidsen

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Slabroekseweg Nistelrode (NB)
Grote parkeerplaats van Natuurcentrum De Maashorst (Erenakkerstraat 5, Nistelrode) bij de splitsing van de Slabroekseweg en de Erenakkerstraat.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Trek stevige wandelschoenen aan en neem uw verrekijker mee. Deze wandeling is geschikt voor zowel ervaren als onervaren vogelaars. Ook kinderen kunnen prima meelopen. Neem een pen mee om op een overzichtslijst de waargenomen soorten aan te strepen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving